zaterdag 12 september 2015

Stroopkannetjes ~ Syrup jars

Hallo allemaal, hi all!

Vandaag foto's van een volgende, beginnende verzameling (denk dat beginnende verzamelingen blijven volgen... haha). 

Een tijdje geleden speurde ik Marktplaats weer eens af, nu in de hoop een stroopkannetje te vinden. Aangezien ze zelden te koop aangeboden worden, verwachtte ik niets. Tot ik een mooie witte met deksel vond en ook betaalbaar. Mijn eerste, jeej! Van Regout en uit 1895. Wat was ik blij! 

Vorige week vond ik een tweede stroopkannetje. Een prachtig, beboterd exemplaar van Société Ceramique. Helaas was er geen deksel meer, maar verder is deze volledig intact. Lucky me! 

Is het geen mooi stelletje?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Today I would like to show a next, starting collection (cant have to many collections haha). 

A while ago, I was searching the internet for syrup jars. They are rare to find, so my hope was low. Until I came across this beautiful, white jar. My first, yeay!

Last week I've found a second jar. A gorgeous, stained one. Lucky me! Unfortunality there wasn't a lid, but that doens't matter. 

Dont they make a beautiful couple?
  # Wat verzamelen jullie? #Fijn weekend!
Lieve groet, love,

Nadine
Best Blogger Tips

6 opmerkingen:

 1. Prachtig Nadine, blijven zoeken en je zult er vast meer vinden. x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Stroopkannetjes kende ik helemaal niet. Nooit van gehoord, nooit gezien. Is dit misschien typisch Nederlands? Ik verzamel ook nogal wat: vintage schilderijtjes/prenten van kindjes met hond (ook postkaarten) - postkaarten van honden - blikken van côte d'or chocolade - vintage naaigerief (zoals naaldenetui's)... Het begint natuurlijk allemaal met één enkel leuk ding, en dan vind je héél toevallig nog een ander leuk ding, en oh! nog één. Je kent dat waarschijnlijk wel.
  Jeannine

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor jouw uitgebreide reactie!

   Volgens mij is een stroopkannetje wel typisch Nederlands. Het handvat op een kwart slag van de tuit is wel bijzonder. Denk dat dat ook één van de redenen is dat deze zo gewild zijn. Plus, stroop is natuurlijk ook een onderdeel van de Nederlandse cultuur :)

   En inderdaad, bij één verzameling zal het nooit blijven hahaha.

   Liefs

   Verwijderen

Thank you so much for leaving a comment!
Dank je wel voor het achterlaten van een reactie!

Love, lieve groet,

Nadine