zaterdag 6 juni 2015

Woonkamer make-over ~ Living room makeover

Hallo allemaal, hi all!

De afgelopen 3,5 jaar heeft de woonkamer, op de keuken na, de grootste make-over gehad. Vooral in het laatste 1,5 jaar zijn er veel nieuwe oude 'bewoners' in huis gekomen. Aangezien ik veel tijd doorbreng in de woonkamer, dacht ik dat het wellicht leuk zou zijn om jullie 'nu-en-toen' te laten zien. 


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

The past 3,5 year my living room has had a big make-over. 
As I spend a lot of time in my living room, I thought it would be nice to show you 'then-and-now'. Drie jaar geleden stonden de planken vol met kleine, voornamelijk nieuwe, spulletjes. Nu staat er een oude prent met een oude lijst ernaast. De welbekende kanten gordijnen van Ikea hebben plaats gemaakt voor antieke linnen gordijnen uit Parijs en een mooi crèmekleurig gordijn met kwastjes. 
Tenslotte zijn de witte kroonluchter en de witte wandlampjes vervangen door antieke verlichting; een Maria Theresa kroonluchter met bijpassende wandlampjes.  Nu ~ now
2012


Een van mijn eerste meubelstukken was een mintgroene buffetkast; een plaatje. Hoewel ik de kleur prachtig vond en vind, viel deze mij toch te veel op. Verven stelde ik steeds uit, tot ik per toeval deze mooie, witte kast tegenkwam. Hier hoefde ik niet lang over na te denken; nog voordat de groene kast verkocht was, stond de witte al op zijn nieuwe plekje. 
De Franse, witte luiken hebben ook heel lang in de woonkamer gestaan, naast de bank en in deze hoek. Eind vorig jaar vond ik twee prachtige kastdeuren uit 1880 op een brocante markt bij kasteel Schaloen. Deze kon ik echt niet laten staan...  
Het tafeltje vond ik afgelopen week, ook bij kasteel Schaloen. Sinds ik de twee prenten heb, hoopte ik spoedig een dergelijk tafeltje te vinden. Wat ben ik toch ontzettend blij met deze hoek...!


Nu ~ now


Maart-juni 2015 ~ March-june 20152012


Mijn magazines en boeken bewaarde ik in een oud flessenrek naast de tv. Omdat ik geen industriële spullen meer wilde, ging ik op zoek naar iets anders. Dit bureautje was perfect. Onderop kan ik de boeken en magazine kwijt en bovenop is plek voor mooie spulletjes. Nu ~ now


2012Hopelijk hebben jullie genoten en wellicht inspiratie opgedaan.
I hope you've enjoyed this blog post and may have been inspired.
Lieve groet, love,

Nadine

Best Blogger Tips

6 opmerkingen:

 1. Leuk om die verschillen te zien, Ik vind dat eigenlijk wel het leukste het steeds veranderen en verzetten van spullen. Je smaak veranderd vaak ook merk ik.
  Liefs Colinda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is ook leuk om te doen! Vooral nu ik veel meer brocante en antiek in huis heb :)

   Liefs, Nadine

   Verwijderen
 2. Vind ik altijd leuk, een 'voor en na'. En bij jou zie ik ook duidelijk verandering van smaak. Alhoewel het romantisch is, is het niet popperig. Heel rustig ook. Eigenlijk zou ik je bij mij thuis moeten vragen om raad te geven. En dan de lichte groene kast die helaas (nog altijd) verkocht is.
  Groetjes,
  Jeannine

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, de kast staat nu ergens anders mooi te wezen.... Wil best wel eens komen kijken hoor :) Hoewel ik geen expert ben hihi.

   Verwijderen
 3. wow, what a transformation. It is really wonderful
  Bye Kuni

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you so much for leaving a comment!
Dank je wel voor het achterlaten van een reactie!

Love, lieve groet,

Nadine